Knjige koje oduzimaju dah: “Moja baka vam se izvinjava”

Dugo me nije bilo, znam, ali sam u nizu obaveza koje su se u međuvremenu nagomilale, malo zapostavila ovaj blog. Nadam se da mi nećete zameriti!

Bilo kako bilo, obaveze me nisu sprečile da se posvetim svom omiljenom hobiju – čitanju, i za sve ovo vreme pročitam knjige o kojima ću u narednom periodu pisati. Jedna od njih je knjiga “Moja baka vam se izvinjava” Frederika Bakmana.

Ako se ste čitali jedan od mojih prethodnih tekstova, sigurno pamtite knjigu “Čovek po imenu Uve” istog autora. Nadam se da vas je moja priča o ovoj knjizi navela da je pročitate, jer je reč o delu autora koji duboko prodire u ljudsku psihu i sve nas, kroz redove njegovih knjiga, na jedan poseban, duhovit i podjednako bolan način, suočava sa strahovima, neostvarenim očekivanjima, nadama i snovima, i uči nas kako da se “borimo” sa neostvarenim. Upravo je to slučaj i sa knjigom “Moja baka vam se izvinjava”.

Ispričana kao moderna bajka, ova priča o starmaloj Elsi i njenoj baki, prati život sedmogodišnje devojčice koja, suočena sa smrću, počinje da upoznaje svet iz potpuno drugog ugla, ugla u kom često bolna stvarnost izlazi na videlo i tera nas da se izborimo sa njom.

View this post on Instagram

Човек жели да га воле, а ако то није могуће, онда да му се диве, а ако то није могуће, онда да га се плаше, а ако ни то није могуће, да га презиру и гаде га се. Човек жели у другима да изазове неко осећање. Душа јуриша у празан простор и желе додир по сваку цену. #mojabakavamseizvinjava 🌼🌼 . . . #fredrikbakman#hapiness#grandmum#loveisintheair#flowers#limonade#sunfun#bookstagram#booksadict#booklover#booksinbed#readingtime#enjoinglittlethings#enjoyreading#bookstagram#booklovers#dzemodknjiga

A post shared by ЏЕМ ОД КЊИГА (@dzemodknjiga) on

Isprepletena različitim događajima, likovima i komičnim situacijama, priča o Elsi i njenoj baki sve nas, makar na trenutak, podseća da nije sramota razlikovati se, ali i da treba imati razumevanja za ljude koji nas okružuju i koji su deo naše svakodnevnice, jer svako od njih sa sobom nosi svoju bol.

Ovo je priča o posebnoj i neograničenoj ljubavi, priča o različitosti, boli, sreći, ali i tuzi, priča koja će vas od prve do poslednje stranice očarati i navesti da se malo osvrnete oko sebe. Smejaćete se i plakati, to vam obećavam! Baš kao što vam obećavam da, nakon ove knjige, svet više nećete gledati istim očima.

Uživajte!

Miss J.

Izvor fotografija: instagram.com

Advertisements

One thought on “Knjige koje oduzimaju dah: “Moja baka vam se izvinjava”

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: