Umetnost u šoljici kafe

Gotovo da nema osobe na ovom svetu koja ne uživa u ritualu ispijanja kafe. Jutarnja, popodnevna ili večernja – nebitno je, jer je taj trenutak jedan od onih u kom uživamo svim čulima. I dok neki uživaju u ispijanju kafe, drugi uživaju u njenom stvaranju, ali i ukrašavanju.

Jedan od njih je i Kangbin Li (Kangbin Lee), mladi, talentovan i veoma inspirativan čovek iz Koreje koji je umetnost ukrašavanja kafe, odnosno pene kafe, doveo do nivoa maestralnosti. Magiju koju on stvara naziva “Creamart”, a da je ova umetnost postala apsolutni hit, dovoljno govore reakcije ljudi, koji unapred rezervišu njima najdraže umetničko delo u šoljici kafe.

I njegov Instagram profil je veoma popularan. Na njemu možete pronaći fotografije na kojima ćete se bolje upoznati sa njegovim radom, ali i videe zahvaljujući kojima možete videti (i naučiti!), na primer, kako da u šoljici kafe oslikate repliku Van Gogove “Zvezdane noći”. Ali, to nije sve. Kangbin obožava Diznijeve filmove, pa ćete u šoljicama kafe često videti slikovite scene iz vama omiljenih crtanih filmova: “Bambi”, “Aladina”, “Male sirene”, “Lepotice i zveri”, a čak i replike promo postera za poslednji “Wolverine”. Neverovatno, zar ne?

Ako nam ne verujete na reč, uverite se sami, jer slede fotografije sa Instagram profila Kangbina Lija.

Nadamo se da su vas ove fotografije inspirisale i podstakle da i vi ispoljite svoju kreativnost. Mi ćemo vam uskoro predstaviti još mnogo novih i kreativnih ideja, a vi nam svakako otkrijte šta biste voleli da čitate tokom pauze za kafu, pauze na poslu ili neke druge, manje ili više, kreativne pauze.

Do narednog bloga, ljubi vas vaša

Miss J.

Izvor fotografija: instagram.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: